IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на езикови и танцови школи в София се обявиха срещу новите мерки

Последната заповед РЗИ спира дейността им. От бранша поискаха среща с директора

10:18 | 14.10.21 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Собствениците на частни занимални, езикови школи, танцови школи се събраха днес на импровизиран протест пред Регионалната здравна инспекция в столицата, става ясно от репортаж на Нова телевизия.

Вчера от бранша са изпратили покана за спешна среща с директора на здравната инспекция, но към момента отговор няма. Представителите на частни занимални, езикови школи, танцови школи и други са категорични, че новите противоепидемични мерки ги ощетяват и са готови на „сериозни протестни действия“. 

„Децата са единствените ограничени от тази заповед. Единствено работата на езиковите и танцовите школи е спряна безусловно – без значение какъв е режимът на работа. За сметка на това на други бизнеси се дава да работят”, коментира една от недоволстващите. „Образованието на децата не е равносилно на това да пропуснеш вечеря в ресторант и да си сготвиш вкъщи. Ние работим с натрупване. Ако спрем сега, това е равносилно на това да изхвърлим на боклука направеното досега”, допълни тя.

Браншът е категоричен, че не е справедливо училищата да работят, а неформалният сектор, каквито са школите, да бъде затворен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 2 години
от най опасните са!... може да се образоваш и после започваш да питаш неудобни въпроси! ... я да си стоим прости, и да се разбираме по добре и да слушаме който трябва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
melon
преди 2 години
Пълен резил е да наказват децата. С какво една школа е по-опасна от автобуса или ресторанта?! Излагат се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
pass
преди 2 години
Абе само хорцетропи и бойци ни трябват. Сичката пара у свирката, и после се чудим защо положението става от умряло по-умряло. Като оня Венци боксьора дето го даваха как си тренира спорта ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
nkavrakov1982
преди 2 години
Собственицте на школи да се зпасят с храна защото скоро няма да им е до танци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
potten
преди 2 години
Школите за учене може да ги затворят и да си учат дистанционно за поредна година, както и досега. Но танцувалните, където се учат хорцетропите, както и бойните клубое из страната, където също трябва практика при биенето, тези трябва да останат отворени за да може да се води ефективен учебен процес, а и без тези последните 2 не можем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още