IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на яхти попадат под прицела на данъчните

От НАП ще проверяват доходите на притежателите на 47 луксозни лодки в пристанищата на Св. Влас и Несебър

13:23 | 16.08.11 г.
Собственици на яхти попадат под прицела на данъчните

Под прицела на данъчните екипи по Черноморието са попаднали 47 яхти в пристанищата на курортите Св. Влас и Несебър, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП). Регистрационните номера на яхтите са записани от инспекторите на НАП, а информацията е изпратена до Морска администрация, за да се установи кои са собствениците на луксозните лодки, съобщиха още от приходната агенция.

След установяване на собствеността от НАП ще направят проверка за съответствието на доходите на притежателите и при установени нарушения на фирмите или физически лица, ще бъде направена ревизия.

Проверките на данъчните продължават и в заведенията по Черноморието. В единия от случаите собствениците на ресторант в Слънчев бряг, които декларирали месечен оборот в рамките на 1 400 - 2 400 лв., се оказало, че достигнали оборот от 3 хил. лв. само за една вечер в рамките на данъчната проверка. Увеличението е над 50 пъти от двекларираното, коментират от ведомството.

При редовна проверка в Сандански данъчните се натъкнали на ресторант, който работи без задължителния по закон регистриран касов апарат. Собствениците на ресторанта са нападнали двамата инспектори на НАП, а случаят е предаден на прокуратурата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още