IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалното министерство е отделило около 1 млрд. лева за майките с деца

400 млн. лв. от средствата са вноски за държавното обществено осигуряване, а над 500 млн. лв. са детски добавки от министерството

20:58 | 19.11.12 г. 7
<p>
	Тотю Младенов. <em>Снимка: БТА</em></p>

Тотю Младенов. Снимка: БТА

През следващата година сме отделили около 1 милиард лева за майките с деца, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов при посещение в Пазарджик, цитиран от БТА.

Младенов уточни, че 400 милиона лева са от вноските за държавно обществено осигуряване, а останали над 500 милиона лева са от министерството на труда и социалната политика за детски добавки. Това е над 50% от целия бюджет на министерството за всички политики, подчерта той.

По думите му социалното ведомство прави всичко възможно да осигури допълнителни социални услуги за майките с деца. Като пример министърът повтори, че през 2013 година ще има допълнителни 30 милиона лева за детски градини и ясли за градове с недостиг на тази услуга.

Той коментира още, че в настоящия момент е необходимо да се осигурят домакинствата с по-ниски доходи, което по думите му е "социално справедливо".

Според него когато икономиката заработи и има повече приходи, ще има и добавки за всички семейства с деца.

В момента около 80% от семействата получават добавки по подоходния критерий, уточни Младенов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 17 rate down comment 0
rumen221
преди 11 години
ЛЪЖИ, ЛЪЖИ, и манипулации за наивници поддържащи ГЕРБ...- Майчинските били помощи - ЛЪЖА, те са взаимноосигуряване по цели 36/40 години м/у работещите и мъже и жени...- Майчинските "стрували" на министерството - ЛЪЖА, те са взаимоосигуряване- 240лв. са защото "приходите са равни на разходите" - ЛЪЖА - защото са "твърда" сума... от години, а заетостта постоянно се променя...- Смесва "майчински"(400 мил), с "детски" (500 мил) - МАНИПУЛАЦИЯ, защото 400 мил. не се плащат от бюджета...- За деца и майки - 900 млн лева, а другите 50% за други социални политики МАНИПУЛАЦИЯ тези пари се дават на неработещите *** и нямат нищо общо със социална политика!!! ГЕРБАДЖИЙСКИ ЛЪЖЕЦ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 19 rate down comment 0
Императорът
преди 11 години
даваш ги на ***, за да снасят по 10 чаавета на наш гръб !!!! Аз не познавам Българска майка, която да получава детски - те са само за ***, които никога не са работили и не са платили нито стотинка данъци или осигуровки на тая държава !!!Премахване на ВСЯКАКВИ помощи за НЕплащащи данъци и осигуровки, за НЕграмотни и НЕживеещи в законни жилища. Българинът не е длъжен да работи като роб, за да храни паразитната *** популация, че и да спонсорира безразборното размножаване. Долу тотю Кочът, долу антибългарската ГРОБ !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 19 rate down comment 2
ventsislav.dyackov
преди 11 години
Тотю пак с чужда пита помен прави. 500-те млн. лв. са от държавния бюджет, демек от парите на данъкоплатците. Къде е личното му участие, какво той е осигурил, за да се бие в гърдите? Или се е преборил за 500 млн. лева с останалите министри, да не заминат за друг сектор? Страшна борба е паднала в предизборната година ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 0
KostadinovK
преди 11 години
да добавя:Времето и размера на майчинство да зависят повече от осигурителния стаж.Не си работил: 3 месеца получаваш 240 лв., а не както сега работил, не работил 2 г. си вземаш парички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 23 rate down comment 0
sel4o
преди 11 години
Детските трябва да се плащат само на здравно и социалноосигурени майки, които са социалноангажирани и социалноотговорни. Така раждането на деца ще престане да бъде бизнес и да тежи на обществото. В противен случай след няколко години самото общество ще стигне до идеята за кастрация на безотговорните прослойки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 0
KostadinovK
преди 11 години
Това са пари основно за ромите. Ромско семейство с 8 деца получава към 870лв помощи.Без социална реформа -тези наливания на пари нямат никакъв ефект.Детските трябва да са максимум за три деца!!!Да се получават от всички.ДОД трябва да е по-висок и да има даъчни отстъпки за семайствата с деца (до третото вкл.)Само така можем да забавим изчезването на българите.( за съжаление не можем да го спрем, минали сме критичната точка)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 0
sel4o
преди 11 години
В България има десетки хиляди майки с по 10-15 чавета, дали ще остане нещо и за тия с по 1-2?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още