IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София отново кандидат за европейска столица - този път на спорта

Градът трябва да осигури условия за масов безплатен спорт

13:47 | 01.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
София отново кандидат за европейска столица - този път на спорта

София е финалист за Европейска столица на спорта. След като не успя да се пребори за приза „Европейска столица на културата” за 2019 г., София ще се състезава с Марсилия за столица на спорта през 2017 г., съобщи bTV. 

Създава се организация за увеличаване на мрежата от велоалеи, ще се работи и за развиване на Природен парк „Витоша" като място за спорт.

„Ще се стремим да покажем най-доброто от себе си, да работим, така че да заслужим тази титла”, коментира зам.- председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев.

Основен критерии, по който ще се оценяват градовете, е възможността им да предоставят условия за масов, безплатен спорт. Журито ще се запознае със София в началото на октомври.

Според програмата чуждестранното жури ще разглежда частното училище „Българско школо”, тенис-комплекса на сестри Малееви, зала „Арена Армеец" и Националния стадион „Васил Левски”. Общото между тези съоръжения в случая обаче е, че те не се използват за развиване на безплатен масов спорт.

Журито ще посети и площадките на открития стрийт фитнес в Борисовата градина и Южния парк.

Планира се в столицата да бъде изграден комплекс с многофункционални спортни игрища. Строежът обаче не е започнал.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още