Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

"Софийска вода" ще вложи 14 млн. лева за изграждане на канализация

Част от канализационната мрежа в столицата е строена в края на 19 век

"Софийска вода" ще вложи 14 млн. лева за изграждане на канализация

Снимка: "Софийска вода" 

„Софийска вода“ ще вложи близо 14 млн. лева за изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа. Това са близо 2 млн. лева повече от средствата за тази цел през 2017 г., и с 4 млн. лева повече от тези, дадени през 2016 г., съобщи Васил Тренев, изпълнителен директор на дружеството.

Част от канализационната мрежа в столицата е строена в края на 19 век. Концесионерът поддържа близо 1700 км канализационна мрежа и още 4000 км водопроводна, информира в прессъобщение компанията.

Едни от най-важните инфраструктурни проекти през тази година са изграждането на канализация в кв. „Симеоново“, в кв. „Орландовци“ и започналата реконструкция на канал по ул. "Граф Игнатиев“ и на пл. “П. Славейков“.

Предвиждат се и подобрения на метантанковете и когенераторите на пречиствателната станция в Кубратово на стойност над 4 млн. лева. Значителни средства са предвидени и за ВиК реконструкция в „Красно село“, в „Бенковски“, както и в други квартали на София. 

Още по темата


Изграждането на канализационната мрежа става със сътрудничеството на Столична община. Съгласно допълнителното споразумение с нея са договорени допълнителни инвестиции от над 4,4 млн. лева.

„Организацията на нашата дейност основно залага на превантивната дейност, така че канализацията да е почистена и подготвена за лошо време и проливни дъждове. За откриване на проблемни участъци в тръбите създадохме и специален  екип за физическо обследване“, коментира Станислав Станев, директор "Експлоатация и поддръжка" на „Софийска вода“ . 

Всъщност това е единственият подобен екип в България, който на живо обхожда канализацията отвътре и неслучайно е наречен „нинджите“. Екипът за обследване на големи колектори проверява и заснема в реално време и по този начин предотвратява бъдещи сериозни пропадания, включително на главни булеварди с интензивен трафик. Канализацията се почиства и със специализирана техника.

 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
ГЕРБ внесе в НС законопроект за връщане на стария праг на преференцията