Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Спадът на чуждестранните инвестиции се дължи на проблемите в региона

С електронно правителство и съкращаване на сроковете за лицензионни режими ще се подобри бизнес средата, посочи Ивайло Димитров от Мултивак България

гледано: 2782   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Причините за спада на чуждестранните инвестиции у нас са не толкова вътрешни, колкото са по линия на тревожната обстановка в Близкия изток и съседните ни държави. Това коментира Ивайло Димитров, изпълнителен директор на Мултивак България, в предаването Клуб Investor по Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

По думите му България е добро място за инвестиции, но големите компании гледат регионално и напоследък тече окрупняване на регионите.

"Мултивак" е сред водещите доставчици на опаковъчни решения за хранително-вкусовата, фармацевтичната и други индустрии. До месец се очаква да бъде завършена инвестицията в завод в Индустриална зона Божурище, в който ще се произвеждат части и модули за опаковъчните машини на компанията.

"Инвестицията е за около 19 млн. евро, като вече се чуват гласове, че ако тя се развие достатъчно добре, през 2020 вероятно ще бъде удвоена", посочи Димитров. "До края на годината се очаква заетите да надхвърлят 120 души, а ако инвестицията бъде удвоена, те ще станат над 300.”

Още по темата

Според него бизнес средата у нас е добра, но е необходимо да бъде свалена административната тежест чрез електронно правителство, съкращаване на сроковете за лицензионни режими и одобрения от страна на държавата. Друг аспект, който притеснява чуждестранните инвеститори, е липсата на кадри, за която се говори усилено в последните години.

Какво е мнението на чуждестранните инвеститори за условията за правене на бизнес в България? Промени ли се стратегията на Министерство на икономиката първо да се прави инфраструктура? Намират ли се кадри за високотехнологичната индустрия? За какво се тревожат инвеститорите?

Вижте целия разговор във видеото!

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Болниците искат увеличаване на цените на клиничните пътеки