IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специализираната прокуратура поиска отстраняване на кмета на Несебър

Според обвинението той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели

11:00 | 03.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на община Несебър Николай Димитров, обвинен като ръководител на организирана престъпна група за престъпления срещу изборните права на гражданите. Това става ясно от сайта на прокуратурата.

Специализираната прокуратура поиска отстраняването му от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.

На 23 декември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени мярката за неотклонение на Димитров от „Задържане под стража“ и определи парична гаранция в размер на 50 хил. лева. Съдът определи, че не е налице опасност той да се укрие, отпаднала е и опасността да извърши ново престъпление, доколкото са събрани значителен обем доказателства по досъдебното производство.

На 27 декември 2019 г. определената на Николай Димитров прична гаранция бе внесена и от 2 януари 2020 г. той отново изпълнява функциите на кмет на община Несебър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още