IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спецпрокуратурата разследва кмета на Божурище

Проверката е заради четири имота, продадени на търг за около 160 хил. лв., чиято реална стойност е към 8 млн. лв.

13:24 | 28.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Спецпрокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) разследват кмета на община Божурище, зам.-кмета и още един служител на общината заради четири имота, продадени на търг за около 160 хил. лв., чиято реална стойност е към 8 млн. лв. Това обяви зам. главният прокурор Иван

Гешев на брифинг пред местната администрация, цитиран от БТА.

Имотите са продадени на три дружества, едното свързано с бащата на кмета, и с висш магистрат, следовател в Националната следствена служба.  Все още няма привлечени обвиняеми, очаква се при достатъчно събрани доказателства лицата да бъдат задържани за 24 часа, като след това ще се прецени от прокуратурата дали да им бъдат повдигнати обвинения.

Зам. главният прокурор отбеляза още, че акцията днес е планирана от един месец. По сигнала се работи от няколко месеца, той е бил подаден от председателя на общинския съвет. Според данните към момента имотите са продадени чрез манипулирани търгове.

Работи се по посока на престъпления по служба и документни престъпления, допълни зам. главният прокурор. Все още се разпитват свидетели и се водят претърсвания и изземвания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още