IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спецпрокурори претърсват офиси на „Балкантел“

Дружеството е доставяло оборудване на ВВС, подозира се корупция и търговия с влияние

11:00 | 18.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Специализираната прокуратура ръководи претърсвания и изземвания в офиси на „Балкантел“ ООД, дружество, което е доставяло оборудване на Военновъздушните сили на България. Обискират се и жилища на три лица, които са на територията на София, съобщиха от ведомството на Сотир Цацаров.

Процесуално следствените действия са в рамките на досъдебно производство за престъпление по чл. 321 ал.6 от НК – престъпен сговор за извършване на корупционни престъпления (търговия с влияние) по повод доставяно от „Банкантел“ ООД оборудване за нуждите на ВВС.

Едновременно с това от специализираната прокуратура изискват документи от Министерство на отбраната и Военновъздушните сили на България, които имат връзка с доставките на оборудването.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още