IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спокоен 36-ти ден на протести в София и страната

Във Варна протестното шествие ще бъде в посока Аспарухов мост и блокадата на място ще продължи около 40-50 минути, като полицията е информирана

20:30 | 13.08.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Продължават протестите срещу правителството и главния прокурор. Организаторите обявиха за тази вечер общонационален митинг.

В столицата блокирани остават кръстовища на Орлов мост, на площад "Независимост" и пред ректората на Софийския университет.

Обстановката е спокойна. Протестиращите са разочаровани заради проваленото заседание на парламента. 

Движението по бул. "Дондуков" и бул. "Цар Освободител" е спряно. Пропускат се единствено линейки и полицейски коли.

От палатковия лагер на Орлов мост обещаха концерт на класическа музика. Не се забелязва засилено полицейско присъствие в района.

На площад "Независимост" към 19 ч. вече имаше хора със знамена, готови да изразят недоволството си. И днес са приготвени кори с яйца за протестиращите. Най-коментираната тема и в този лагер е липсата на кворум в парламента и проваленото извънредно заседание. Според присъстващите това е доказателство за страх сред управляващите.

Продължават протестите и на други места в страната.  Стотици пловдивчани се включиха в протестния митинг на площад "Съединение", който ще прерасне в шествие. По-късно демонстрантите ще блокират движението по булевардите "Цар Борис III Обединител" и "6-и септември".

Във Варна шествието ще бъде в посока Аспарухов мост и блокадата на място ще продължи около 40-50 минути. Полицията е известена, а в социалната мрежа също има информация за това.

В Бургас протестното шествие премина тази вечер по ул. " Богороди". Недоволните написаха с тебешири "Оставка" и "Мутри вън" пред сградата на Общината и пред Казиното. Много хора, седнали в заведенията по ул. "Богориди", ги аплодираха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
petrg5s
преди 3 години
Стават за посмешище вече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
beinsa
преди 3 години
Какъв протест е тази смешна гротеска от десетина човека?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
beinsa
преди 3 години
Какъв протест е тази смешна гротеска от десетина човека?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още