Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Спортните състезания на открито отново ще се провеждат с публика

Това ще се случва при запълване на капацитета на спортното съоръжение на 50%

Спортните състезания на открито отново ще се провеждат с публика

Снимка: Боби Тошев, БГНЕС

Министерството на здравеопазването разреши спортните състезания на открито да се провеждат с публика при заетост на местата до 50% от капацитета на съответното спортно съоръжение до 1000 души на сектор при сядане през седалка и спазване на физическа дистанция от метър и половина между присъстващите, съобщават от пресцентъра на ведомството.

Задължително остава и спазването на въведените общи противоепидемични мерки в страната. Спортните състезания на закрито ще продължат да се провеждат без публика, става ясно още от заповедта.

Още по темата
Конгреси, конференции, семинари, изложения, културни и развлекателни мероприятия могат да се провеждат при заетост на местата до 50% от общия им капацитет и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Посещенията на нощни заведения на закрито и на открито се допускат при заетост на местата не повече от един човек на квадратен метър от общия им капацитет. Свижданията в лечебни заведения остават забранени.

По-рано днес здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че в момента действащите към днешна дата мерки са напълно достатъчни и няма нужда от тяхното разширяване или въвеждането на нови допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса в България.

В момента няма и съществен натиск върху болничната система, каза още министърът. Здравните власти имат готовност за разкриване на нови легла за болни с коронавирус, ако се наложи.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 25 септември