Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Спряха разработването на кариера край Костинброд и Сливница

Преработката на варовици ще застраши питейната вода на околните селища, е мотивът на експертния съвет в екоминистерството

Висшият експертен екологичен съвет се противопоставя на проекта за разработване на кариера край Костинброд и Сливница. Според експертите добивът на варовици може да замърси питейната вода на околните селища, предаде БНТ.

В четвъртък експертен съвет в екоминистерството спря проект за кариера, която се намира само на няколкостотин метра от карстовите извори, осигуряващи питейна вода за жителите на Костинброд, Сливница, селата Опицвет и Безден.

Още по темата

Концесията за добив на варовици предизвика голямо недоволство у местните жители, които събраха подписка срещу реализацията на проекта. Близо 2 хиляди души се противопоставиха срещу инвестиционния проект на "Кариери за чакъл и пясък - България" АД, дъщерна фирма на гръцкия холдинг "Титан".

Александър Чакмаков, изпълнителен директор на фирмата-инвеститор, заяви, че ако министър Нона Караджова потвърди негативното становище на експертния съвет, "един от най-мощните инвеститори в страната, ще обжалва в съда и ще сезира Европейската комисия".


Последни новини

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 6 години
Няма профилна снимка
Да обжалват колкото искат. В ЕС за еко проблеми ще им дърпат ушите дори да имат правно основание да добиват инертни материали.

Това, което не разбирам е защо при наличието на толкова много кариери в БГ и стагнация на пазара искат да правят нови кариери?

Още от Икономика и политика
Димитър Главчев остава депутат