Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Стамен Янев: Ще направим анализ на кредитния портфейл на ББР

Назначението ми е изцяло експертно, имам задължения и отговорност към бизнеса, към потенциалните инвеститори, каза новият заместник-министър на икономиката

Стамен Янев: Ще направим анализ на кредитния портфейл на ББР

Снимка: БГНЕС

Ще бъде направен анализ на портфейла за кредитиране на Българската банка за развитие (ББР). Това заяви пред БНР Стамен Янев, който вече е  заместник-министър на икономиката. До преди дни той беше председател на Българската агенция за инвестиции.

По повод поемането на поста председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие Янев отбеляза, че няма притеснения, тъй като основната му цел е да си свърши работата.

„Поемам вероятно тежък ресор…, но по отношение на ББР първоначалната ми информация е, че приблизително 80% от предоставените кредити действително са били за малки и средни предприятия и всякакви твърдения за по-големи бизнеси са несъстоятелни“, добави Янев. 

Още по темата

Относно останалите 20% и спекулациите, че доста средства са отишли към фирми, физически и юридически лица, свързвани с Делян Пеевски, Стамен Янев коментира, че първо иска да встъпи в длъжност официално, за да получи възможност да разгледа и да направи анализ на структурата на портфейла за кредитиране.

Като свои приоритети новият заместник-министър изброи ускоряване на стартираните мерки, подобряване на прозрачността на процедурите и намаляване до минимум на субективния елемент в осъществяването на европроекти.

„Назначението ми е изцяло експертно, имам задължения и отговорност към бизнеса, към потенциалните инвеститори, да продължим работата, която сме свършили до момента и действително да работим в посока по-добро бъдеще за България“, обясни Янев в отговор на въпрос дали назначението му е политически обвързано с някоя партия.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Президентът: Регионалната политика изисква реално овластяване на местните власти