IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Не се отказваме от премахването на плоския данък

Ще потърсим начин за строителството на АЕЦ "Белене", категоричен е лидерът на БСП

10:24 | 04.04.13 г. 24
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Сергей Станишев</em> Снимка: <em>БТА</em></p>

Сергей Станишев Снимка: БТА

"Не се отказваме от премахването на плоския данък. Говорим за цялостна реформа на подоходното облагане. Ще запазим 10-процентния корпоративен данък, както и 10-процентната ставка за хората”, заяви лидерът на БСП пред NovaTV, като коментира част от основните параметри в предизборната платформа на партията.

„Не е справедливо човек с доходи от 10 хил. лв. да плаща същата ставка, както един учител и лекар“, категоричен бе същевременно лидерът на левицата.

Той уточни, че през втората половина от мандата, ако БСП спечели, ще се концентира върху семейното подоходно облагане: "Няма да има натоварване и несправедливост, но трябва да има и солидарност от страна на по-заможните”, каза Станишев.

Лидерът на левицата посочи, че вече четвърта година не са били актуализирани средствата, които се отпускат от държавата за майчинството. „Това не може да продължава по този начин и ние смятаме да го променим”, допълни той

По отношение на пенсионирането Станишев заяви, че БСП ще се фокусира върху възстановяването на швейцарското правило за индексиране на пенсиите. „Ще върнем швейцарското правило, защото ГЕРБ бъркаха в джоба на бедните и на майките, за да кърпят дупки в бюджета и въпреки това сметката от управлението им е на минус 9 млрд. лв.”

Все пак социалистът не успя да уточни откъде точно ще дойдат средствата, с които ще бъдат изпълнени всички тези обещания от страна на левицата. Единствено посочи, че именно затова е предложил Пламен Орешарски за министър-председател, който по негови думи бил "изключителен финансист".

„Не обещаваме, че ще изпълним неща, които са нереализуеми. Ситуацията е тежка”, каза социалистът.

Във връзка с проекта за изграждането на АЕЦ "Белене" Станишев не скри, че ако БСП спечелят изборите, ще се опитат да намерят начини за строителството ѝ. "Това е икономически проект и ще потърсим начините за него", уточни той.

Станишев посочи, че през следващата седмица партията ще представи цялостната си платформа в детайли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 32 rate down comment 8
jelenski
преди 11 години
Успех! Време е вече нещата в България да живнат малко, че Бойковата Крадичета съсипаха всичко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 32 rate down comment 8
Pyramid
преди 11 години
ДА попитам, че не ми е ясно: А, когато тези хора с високи доходи харчат парите си в държавата и, чрез това, плащат ДДС, който е 20%, нима не пълнят хазната? Г-н Станишев забравя, че хората са по0активни и свободни, когато харчат, пред това да плащат данъци. Ако стане така, намират се начини да се свие заплатата и този, който е разчитал на растеж оттам, ще има да взема, докато средствата се насочат по сенчести канали...възможно по-далече оттук. ТОГАВА какво правим, скъпи социалисти? Да не ги подкрепи човек за нещо като АЕЦ-а, веднага си въобразяват, че са хванали Господ за шлифера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 39 rate down comment 9
Tony
преди 11 години
Няма проблем да построите белене!Ще си го плащате с членския внос
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 45 rate down comment 10
Императорът
преди 11 години
Поне честно казва на проспериращите хора, че не трябва да гласуват за него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 37 rate down comment 8
pecan
преди 11 години
чудя се как може така да се загърбват националните интереси заради лични рушвети аец белене, тец марица 1 ,3,ВЕИ за 10 години съсипаха енергетиката а просто трябваше нищо да не се строи с държавни гаранции.токът беше достатъчно за БГ и тогава и особено сега.готови са да закрият държавата за един комисион.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 37 rate down comment 8
bgMan
преди 11 години
пробват се да спечелят капиталистите за идеите на световния руски интернационалтра-ла-ла
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 42 rate down comment 8
vigilant
преди 11 години
Не е справедливо човек с доходи от 10 хил. лв. да плаща същата ставка, както един учител и лекар - определно някой не се е срещал достатъчно с учители и категорично има нужда от лекар. Скоро ще докарате 90% сива икономика. Хич не се церемонете ми въведете браншово , визуално и т.н. подоходно облагане щото да сме по - равни. Съгласен съм, че АЕЦ Белене е "икономически проект" - терминологията е в десятката - загинали са от глад - сектор енергетика е пред разпад той ще груха още енергия - е на това му се вика стратегическо мислене. Само се чудя ако Серго се изкаже още няколко пъти така до изборите ГЕРБ с колко ще ги бие - Нямам партийни пристрастия но тия ептем не са в час.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 48 rate down comment 8
keizer
преди 11 години
Абе другарю, какво правите във форума на империалистите-капиталисти? Работническо-селската партийна линия не ви ли забранява да комуникирате с идеологическия враг?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 44 rate down comment 8
arco
преди 11 години
Той Станишев май е забравил каква голяма част от лекарите получават над 10000 лв., че да ги дава за пример за ниски заплати. А това швейцарско правило, което бълнува, при положение, че пенсиите се финансират от данъци повече от колкото от оcигуровки, е направо смешно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 39 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 11 години
Хаааахаха..! Това беше в десетката! хаха!Верно със социалиста Мартин Захариев си вкараха голем автогол! хаха!Явно Красимир Гергов плаща кампанията и има някакви неотложни задачи за следващия парламент... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още