IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира прединвестиционното проучване за пречиствателна станция на Симеоновград

Жителите на града се оплакват от лошото качество на водата за питейно-битови нужди заради повишено съдържание на манган

15:14 | 29.07.14 г.
Стартира прединвестиционното проучване за пречиствателна станция на Симеоновград

Министерството на регионалното развитие е публикувало обществена поръчка за изготвяне на прединвестиционно проучване и задание на проектиране на пречиствателни съоръжения за Симеоновград и пет други населени места в региона.

Очакваната стойност на дейностите е 20 хил. лева без ДДС.

Изграждането на пречиствателните съоръжения в Симеоновград се налага заради лошото качество на водата за питейно-битови нужди в населеното място. Преди дни БНР съобщи, че съдържанието на манган във водата е 40 пъти над допустимото.

Стотици жители на града се подписаха под отворено писмо, изпратено до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), Министерство на регионалното развитие, Областна администрация на Хасково, ВиК-Хасково и депутатите. В писмото те изразяват недоволството си от доставчика на водата за питейно-битови нужди.

Като алтернатива Областната управа обеща да изпрати водоноски и да потърси алтернатива за водоснабдяването на града.

Пречиствателните съоръжения ще подобрят качеството на водоснабдяването на близо 1 800 души в региона, се посочва в обявлението на обществената поръчка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още