Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Стартъп клубове създават предприемачески умения в български ученици

Засега програмата се прилага в четири софийски училища

гледано: 35856   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

"Тийноватори" са стартъп клубове, където децата имат възможност да развият своя бизнес идея и да минат през целия процес на създаването ѝ, усъвършенстване, презентиране и превръщането ѝ в печеливш бизнес. Ученето е свързано с много забавни игри, a обстановката е неформална.

Още по темата

За това разказа Светлана Савова, председател на образователния екип в Тийноватор, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, която посочи, че най-важното за учениците от 10 и 11 клас е да се научат да работят в екип и да си съдадат умения да се ориентират и справят с предизвикателствата.

“Основната идея на предприемаческия клуб е да накара децата да мислят повече за решенията, а не толкова за проблемите”, посочи Елена Николова, съосновател на Escreo и ментор, според която предприемачеството е заразително, а самото то се учи. – Предприемачеството не е нещо, с което се раждаш, не е талант, а всъщност са умения, които може да научи всеки от нас. Когато чуеш за добрите примери около тебе, споделиш личната си история и видиш, че наистина всичко е възможно, стига да имаш желание, можеш да бъдеш предприемач навсякъде – в училище, в корпоративния свят и пр.“

Засега програмата се прилага в четири софийски училища.

Кристина Малюкова и Ана Ташева, ученички, изтъкнаха важността на общуването и работата в екип като основните нови неща, научени по време на курса до тук.

Какви идеи обмислят учениците? Кога ще се проведе състезанание на проектите на българските ученици?

Вижте повече във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Атлантическият съвет призовава депутатите да не излизат в лятна отпуска