IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стефан Константинов не прие обвиненията на премиера, че върви след събитията

Здравният министър изрази недоволство от кадровата политика на финансовия министър Симеон Дянков

10:32 | 20.03.12 г. 1
Стефан Константинов не прие обвиненията на премиера, че върви след събитията

Никой не ми е искал оставката, сам я подадох миналия вторник. Това заяви тази сутрин пред "Нова телевизия" министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Министърът в оставка обяви, че приема отправените към него критики, защото не смята, че винаги е прав. В същото време той подчерта, че с част от обвиненията не е съгласен, без обаче да навлиза в подробности. 

Според Константинов най-големият проблем в българското здравеопазване е този с болниците. „Там е бомбата със закъснител - парите за болниците. Исках да имаме здравна карта, исках да направим политика за болниците. Казват, че вървя зад събитията, не е вярно, аз предвиждам нещата. Ето това, което става в момента с болниците е бомбата със закъснител“, подчерта той.

"Ако парите за лекарства са 500 млн. лв., финансирането за болниците е за 1,1 млрд. лв.", заяви Константинов. По думите му при управлението на болниците липсват политики, каквито той е искал да проведе с въвеждането на здравната карта.

Така Константинов непряко отговори на обвиненията на премиера Бойко Борисов, отправени към него миналата седмица, че върви след събитията, вместо да решава проблемите.

На въпроса дали се е чувствал изолиран при провеждането на здравната реформа, Константинов отговори отрицателно и допълни, че е имал подкрепата не не малка част от колегите си. 

По повод изказването на финансовия министър Симеон Дянков, че не е нормално здравният министър да не знае какво се случва с цените на лекарствата, Константинов отговори, че по същия начин няма логика и Дянков да не е знаел. „Твърдо заставам зад финансовия министър за това, че не иска да се харчат много пари в момент на криза, но не съм съгласен с кадровика финансов министър", подчерта Константинов.

Министърът смята още, че по-скоро си е спечелил врагове с прокарването на закона за забрана за пушенето на открито и с други нормативни промени, но не уточни точно кои.

"Още ми е криво, но все пак животът продължава. Това ще бъде повратна точка и в личния ми живот“, призна още Стефан Константинов. 

По повод изказването на номинираната за здравен министър Десислава Атанасова, че е тежката артилерия Константинов отговори, че може би следва ядрено оръжие. „Тя е млада дама, има цели, преследва ги и ги гони. Ако тя има желание да работи, трябва да бъде подкрепяна“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bree van de kamp
преди 12 години
Ами защо не спря далаверите с цените на лекарствата? Защото и ти беше част от цялата схема и затова изтичаха милиони от високите цени на лекарствата на Софарма в джоба на Огнян Донев!!! И се правеше,че не знаеш какво се случва с цените които плащат болниците и Здравната каса,че са в пъти по-високи от съседните страни и как изтичат парите от там!!! Същото е и с бюджетите на болниците и там се краде яко и изтичат милиони по различни направления и никой не спира цялата далавера,а после не стигали парите и 30% здравна вноска да имаме,пак няма да стигат парите,защото всички в системата крадат,а тя е като каца без дъно! Да видим какво може да направи новата министърка за една година,не мисля,че е много,но да видим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още