IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стойнев: Захващаме се с борбата със сивия сектор

Правителството е набелязало конкретни мерки, които да приложи в близко бъдеще, обясни министърът на икономиката и енергетиката

11:49 | 10.02.14 г. 3
<p>
	Министър Стойнев (вдясно) получи реплика на акция на &quot;Захарни заводи&quot; от 1938 година. Снимка: <em>&quot;Захарни заводи&quot; - Горна Оряховица</em></p>

Министър Стойнев (вдясно) получи реплика на акция на "Захарни заводи" от 1938 година. Снимка: "Захарни заводи" - Горна Оряховица

Във фокуса на правителството ще влезе борбата със сивата икономика, стана ясно от думите на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в Горна Оряховица.

„Държавата ще бъде в един отбор с честния бизнес и ще започнат координирани усилия във всички институции и министерства за противодействие на сивата икономика и нелоялната конкуренция“, коментира той, цитиран от агенция „Фокус“.

На въпрос какви действия ще предприеме правителството за борбата със сивата икономика, Стойнев обясни, че „имат конкретно предложение за предприемане на конкретни мерки, които да бъдат предприети в близко бъдеще“.

Министърът отбеляза още, че Министерството на икономиката и енергетиката е „устойчив партньор на бизнеса в борбата със сивия сектор“ и допълни, че трябва да бъдат стимулирани лоялните към държавата фирми, които редовно плащат данъци, социални осигуровки и всички задължения към държавата.

Стойнев отново припомни, че правителството започва да възстановява Данък добавена стойност (ДДС) навреме, а бизнесът от своя страна е отговорил с „изключително високи постъпления“ в хазната.

Стойнев е на посещение в „Захарни заводи“ - Горна Оряховица по повод 100-я юбилей на компанията.

По време на срещите той направи и коментар за енергийната диверсификация на страната. На 15 март предстои среща между България и Турция за изграждането на газова връзка, а до края на годината се очаква да започне строителството на интерконекторна връзка с Гърция, припони Стойнев, цитиран от БТА. 

В момента текат изпитанията на газовата връзка с Румъния. Единствено забавяне има по отношение на връзката със Сърбия, която може да даде достъп на България до газовия хъб Баумгартен в Австрия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
tonitov
преди 10 години
По-добре ще ни оправи от предшествениците си,от лукича, берко,жанцо,царчо плус доганчо и предходните и настоящи групиращи се и по три. Все баш оправячи и безкруполни и ненаситни обирвачи.Печени нагли демагози.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Да бе, повярвах им.Пеевски, Доган и Станишев в борба със собствените си творения и капитали.А пък Кумчо Вълчо станал вегетарианец.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още