IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община откри нарушения само при 3 търга на Центъра за градска мобилност

Проверените обществени поръчки са на обща стойност над 1,2 млн. лева

16:15 | 16.06.16 г.
Столична община откри нарушения само при 3 търга на Центъра за градска мобилност

Нарушения при само три обществени поръчки на столичния Център за градска мобилност е открила общината, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

Припомняме, че Столичната община стартира проверката след скандал с процедура за ремонт на спирки, чиито изпълнител е била фирма, близка до депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева. След разкритията оставки подадоха зам.-кметът по транспорта Любомир Христов и ръководството на Центъра. Коцева също напусна парламента.

Фандъкова уточни, че проверените обществени поръчки са на обща стойност над 1,2 млн. лева.

Кметът на София обясни, че в процедурата за спирките документи са подали 8 фирми. Комисията е отстранила 7 от тях и е предложила да се сключи договор с осмия кандидат – близката до Коцева фирма.

„Ще продължим с непрекъснатите проверки върху работата на всички, които боравят с публичен ресурс“, коментира столичният кмет.

Отделна проверка в Центъра за градска мобилност ще прави Сметната палата. Одитът беше възложен на институцията от парламента.

По време на дискусията в пленарна зала основна тема за спорове между депутатите беше периодът, който да провери Сметната палата. Предложението беше да се направи финансова проверка, откакто съществува общинското дружество, но в крайна сметка депутатите решиха периодът назад да е 1 януари 2014 г. - 30 юни 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още