IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община създава временен икономически съвет в подкрепа на бизнеса

Част от предложенията включват създаване на Фонд за банкови гаранции за кредити на малкия и средния бизнес в размер на 1 млн. лв, заяви Йорданка Фандъкова

20:05 | 24.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Столичната община създава временен икономически съвет, в който ще бъдат изработени мерки за подкрепа на бизнеса в София, съобщи в социалната мрежа кметът Йорданка Фандъкова. Част от предложенията включват създаване на Фонд за банкови гаранции за кредити на малкия и средния бизнес, засегнат от кризата, в размер 1 млн. лв. 

Новият финансов инструмент ще е към Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия, съобщи още столичният кмет, цитиран от БНР.

Наемателите на общински имоти, чиито обекти не са работили по време на извънредното положение, да бъдат освободени от наем, както и да бъдат освободени от такса тротоарно право тези търговци, които са затворили обектите си за периода – е едно от предложенията.

С два месеца се удължава срокът за плащане с отстъпка на местните данъци за недвижимите имоти и МПС.

Досега отстъпката от 5% се ползваше до края на месец април, а сега срокът ще е до края на юни.

Целта на временния икономически съвет е да подпомогне бизнеса в София, който в момента изпитва сериозни затруднения, се казва още в съобщението на Йорданка Фандъкова.

Приспадане на тротоарното право и осигуряване на 100 000 лева в помощ на културните институти – са част от мерките в помощ на бизнеса, които ще бъдат предприети и от Община Стара Загора, съобщи кметът Живко Тодоров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още