Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Столична община създава временен икономически съвет в подкрепа на бизнеса

Част от предложенията включват създаване на Фонд за банкови гаранции за кредити на малкия и средния бизнес в размер на 1 млн. лв, заяви Йорданка Фандъкова

Столична община създава временен икономически съвет в подкрепа на бизнеса

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Столичната община създава временен икономически съвет, в който ще бъдат изработени мерки за подкрепа на бизнеса в София, съобщи в социалната мрежа кметът Йорданка Фандъкова. Част от предложенията включват създаване на Фонд за банкови гаранции за кредити на малкия и средния бизнес, засегнат от кризата, в размер 1 млн. лв. 

Още по темата

Новият финансов инструмент ще е към Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия, съобщи още столичният кмет, цитиран от БНР.

Наемателите на общински имоти, чиито обекти не са работили по време на извънредното положение, да бъдат освободени от наем, както и да бъдат освободени от такса тротоарно право тези търговци, които са затворили обектите си за периода – е едно от предложенията.

С два месеца се удължава срокът за плащане с отстъпка на местните данъци за недвижимите имоти и МПС.

Досега отстъпката от 5% се ползваше до края на месец април, а сега срокът ще е до края на юни.

Целта на временния икономически съвет е да подпомогне бизнеса в София, който в момента изпитва сериозни затруднения, се казва още в съобщението на Йорданка Фандъкова.

Приспадане на тротоарното право и осигуряване на 100 000 лева в помощ на културните институти – са част от мерките в помощ на бизнеса, които ще бъдат предприети и от Община Стара Загора, съобщи кметът Живко Тодоров.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Стартъп: Туристическият сектор е монополизиран от няколко големи играча