IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община планира ремонт на 700 м трамвайни релси по бул. "Овча купел"

През последните две години на етапи бяха ремонтирани трасетата по останалата част от булеварда, както и по бул. "Никола Мушанов"

11:36 | 13.08.15 г.
Столичната община планира ремонт на 700 м трамвайни релси по бул. "Овча купел"

Столичната община се подготвя да довърши ремонта на трамвайния релсов път по бул. “Овча купел”. Местната администрация търси изпълнител за ремонтните дейности от стадион “Славия” до бул. “Цар Борис ІІІ”, показва справка в регистъра на Агенцията за обществените поръчки.

Процедурата е за инженеринг – т.е. проектиране и строителство, с прогнозна стойност 850 хил. лева.

Оферти могат да се подават до 25 септември.

Участъкът е с дължина малко под 700 м. Трамвайният релсов път е полаган през 1985 г. по унгарски способ от безстеблени релси, монтирани в специални трамвайни панели.

Трамвайните панели са обрушени и от тях стърчат арматурни железа, а някои от панелите са деформирани, липсват и гумени елементи, констатират от общината. Релсите са износени вълнообразно на големи участъци с множество счупвания и заварявания, а при възникване на неизправности сигурността на движение на трамвайните мотриси е застрашена. Отчетен е и проблемът с шума.

За ремонт е и контактната мрежа, стълбовете са силно корозирали и наклонени, а кабелите трябва да бъдат подменени, както и да се изгради нова PVC тръбна мрежа.

През последните две години Столичната община ремонтира на етапи трамвайния релсов път по останалата част от бул. “Овча купел”, както и по бул. “Никола Мушанов”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още