IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община ремонтира улиците на София с 28 млн. лв.

В сравнение с миналата година са заделени с 1 млн. лв. повече за ремонтната дейност, съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов

11:00 | 11.03.13 г. 1
Столичната община ремонтира улиците на София с 28 млн. лв.

Столичната община ще отдели 28 млн. лв. за ремонт и рехабилитация на част от улиците на София тази пролет.  Част от реконструкциите вече са започнали, съобщи bTV.

В сравнение с миналата 2012 година общината ще отдели с близо 1 млн. лева повече за ремонтната дейност. Тя е е част от програмата за рехабилитация на пътищата и улиците в София за периода 2013-2016 година.

Ремонтът на улиците ще бъде извършен приоритетно на местата, които се нуждаят от по-спешна реконструкция. Районните кметове вече са готови със списъците на улиците, които се нуждаят от по-голямо внимание. При първото по-продължително затопляне, ремонтната работа трябва да започне активно.

„Ще започнем първо с плановите ремонти. Те ще включват освен проблемите по големите улици с голям поток, ще включва ремонт и на второстепенната мрежа. Ще се ремонтират и тротоари,” заяви заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

В момента идеалният център на София е строителна площадка заради реконструкцията на булевард „Витоша”. Ремонтът на тази площадка приключва до седмица, след което предстоят довършителните работи по него.

В програмата на общината за следвщите 4 години е заложено изграждането на ключови булеварди, сред които и „Цариградско шосе“. Предвижданията на общината са да бъде направен основен ремонт на „Цариградско шосе“ още през следващата година. По проекта ще бъдат отделени 18 млн. лева за преасфалтиране и ремонт на пешеходните зони в частта от бул. „Пейо Яворов“ до моста над р. Искър.

Общината предвижда тази година да бъде извършен и ремонт на бул. „Владимир Вазов” - от моста „Чавдар” до бул. „Ботевградско шосе” и на бул. „Ботевградско шосе” от ул. „Летоструй до СОП и мостовите съоръжения на обща стойност 24 млн. лв.

В четиригодишната програма за реконструкция са записани ремонт на бул. „Сливница” между бул. „Константин Величков” и бул. „Петър Дертлиев”, включително и на надлеза при „Захарна фабрика”, като за целта ще бъдат отделени 10 милиона лева.

Тези планове обаче първо ще трябва да получат одобрението на Общинския съвет, като надеждите на Столичната община е това да стане до януари – февруари 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
theforce
преди 11 години
"..като надеждите на Столичната община е това да стане до януари февруари 2013 г."Авторът да е забелязал случайно че днес сме 11.Март 2013г.?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още