IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичният общински съвет очаква концепциите за разширяване на синята зона

Съветниците от БСП ще настояват крайградските автобуси да се движат на по-кратки интервали

15:18 | 07.09.16 г.
<p>
	<em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: Arial, non-serif; font-size: 13px; line-height: 20px;">Снимка: Dnes.bg</em></p>

Снимка: Dnes.bg

Столичният общински съвет очаква концепциите на Центъра за градска мобилност за разширяване на зоните за платено паркиране в София. Това каза пред БНР председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов.

От думите му става ясно, че е възможно разширяването на зоните за платено паркиране в шестте централни района. 

"Очакваме концепции с оглед слагане на ред при паркирането в тези райони. Надявам се, че основният аргумент за разширяване на синята и зелената зона няма да бъде повече приходи в Центъра за градска мобилност", каза той.

По повод старата идея за трамвай между кварталите „Дружба“ и „Младост“ Паргов смята, че е възможно да се реализира при наличието на политическа воля.

Съветниците от БСП ще настояват крайградските автобуси да бъдат обновени и да се движат на по-кратки интервали – през 10 – 20 мин.

По темата за патентния данък за такситата той каза, че до 30 септември той трябва да бъде определен във всички общини. Данъкът ще натовари обикновения шофьор, а таксиметровите компании ще бъдат освободени от ангажименти, твърди Паргов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още