IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стратегията за борба с корупцията ще е готова през март

Моето желание е да имаме предоставяне на отговорност на един орган, коментира вицепремиерът Меглена Кунева

16:08 | 07.02.15 г. 2
Стратегията за борба с корупцията ще е готова през март

През март вицепремиерът Меглена Кунева и министърът на правосъдието Христо Иванов ще представят стратегия с план за действие по антикорупцията, предава БТА.

Кунева посочи, че е абсолютно убедена в това, че подобна реформаторска политика изисква не само предлагането и настойчивото й въвеждане, но и много силна подкрепа от всички коалиционни партньори. Според нея подкрепата на ГЕРБ е ключова. 

Темата за корупцията е част от механизма за наблюдение на страната ни по правосъдие и вътрешен ред. Този механизъм е пропуск до голяма степен за разпознаването на България като сериозен икономически партньор, посочи вицепремиерът.

По отношение на стратегията за антикорупция Кунева посочи, че методът й е класически. Тя не е нещо необичайно, което само и единствено в България ще проработи, а трябва да следваме добрите практики и да оценим нашите национални особености, каза още Кунева.

Тя допълни, че първата крачка на стратегията вече е на бюрото й и първоначалният проект съдържа елемента "отчетност".

"Моето желание е да имаме предоставяне на отговорност на един орган. Не ме притеснява създаването на нов орган, а това да не размием отговорността. Сега имаме пет или шест органа, които се занимават с антикорупцията, от това обаче не става по-добре", каза Кунева.

Според нея е необходимо хората, които са с политическо влияние, да бъдат особено сериозно проверявани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Надявам се до края на март, да има страгедия за борба с натовската демокрация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
aldy
преди 9 години
Палячовци. Бандата ще гони сама себе си? Имаше по социалистическо време една такава пиеса от Кольо Георгиев "Съдии на самите себе си". Знаем как се съдеха "сами" червените велможи. Само ако Тато каже, можеше и да го обесят. Иначе бяха висооооко над законите. Като днешните мутри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още