Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Строителна фирма е осъдила община Сливен за неразплатни средства по водния цикъл

Арбитражният съд към БТПП решава общината да изплати над 5,5 млн. лв. на фирма „Бул гейт“

В арбитражно дело община Сливен е осъдена да плати на фирма "Бул гейт" над 5, 5 млн. лева за извършена, но неразплатена строителна дейност за обновяване на ВиК сектора, съобщиха днес от общинския пресцентър, предаде БТА.

Решението на съда е от 18 януари т. г. , окончателно е и подлежи на принудително изпълнение. Това се посочва в решението на Арбитражния съд при Българската тръговско-промишлена палата, което беше представено от група общински съветници от "Съюз за Сливен".

От материалите по делото, съдържащи се в 62 страници, става ясно, че дължимата сума е формирана от неразплатени, но извършени от фирмата строително-монтажни работи, от пропуснати ползи, лихви и разходи по делото.

На пресконференцията бизнесменът Радостин Русев, управител на „Бул гейт“, припомни, че договорът е прекратен едностранно по несъществуваща клауза от тогавашния кмет Йордан Лечков с твърдения за некачествена работа, което
обаче не е констатирано в нито един документ, внесен в съда.

Още по темата

След остраняването на фирмата Русев и негови колеги общински съветници от миналия общински съвет внесоха сигнал в българските официални институции, Европарламента и Еврокомисията, който стана причина през август 2011 г. да бъде спряно и еврофинансирането на всички обекти в община Сливен.

По твърдения на бизнесмена отстраняването на фирмата-изпълнител е довело до преки загуби за община Сливен от десетки милиона лева, до загуба на работни места и междуфирмена задлъжнялост, от която са засегнати около двайсетина фирми.

Така се е стигнало до неизпълнение на спрения проект, чийто краен срок е бил в края на 2010 година.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 8 години
Няма профилна снимка
Кой ще ни върни парите Генерале който даде за разход па екскурзии и дела. Как може един кмет да се ползва с правата на всички граждани, когато му беше казано че това дело ще го загуби и е безсмислено да се харчат парите на данъкоплатците. Трябва да се заведе дело срещу кмета за направените разходи по делата от неговата *** и алчна куха глава, който възлизат над 1000000 лева. Немаже този кмет да си прави екскурзии и да изразходва парите на народа. Като буден граждански защитник за правата, приканвам всички сливналии да бъдат потърсени изхарчените ни пари над 1000000лева чрез съда, защото ние данъкоплатците сме в правото си!!!!!! -КМЕТА на съд за далаверата!?!

Още от Икономика и политика
Отворени са офертите за изграждане на първите 75,6 км от АМ „Русе – В. Търново“