IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителството на новите отсечки на метрото в София - на финалната права

До летището ще може да се пътува от началото на следващата година, според шефа на "Метрополитен" Стоян Братоев

12:03 | 02.05.14 г.
Строителството на новите отсечки на метрото в София - на финалната права

Новите отсечки на метрото в София са готови на 75%. Това коментира пред bTV изпълнителният директор на столичния метрополитен Стоян Братоев.

До летището ще може да се пътува от началото на следващата година. Там в момента вече се работи по строителството на метростанцията.

След пускането на отсечката, която е продължение на първия метродиаметър, се очаква броят на превозваните пътници да се увеличи до 60 хиляди дневно.

Строежът на метролинията от "Младост" до бизнес парка също е в напреднала фаза. През юни трябва да започнат довършителните работи, а приключване на строителството се очаква до октомври.

Участъкът от столичното метро до летището започна да се изгражда в края на 2012 година. Дължината на отсечката е 5 километра и по нея ще бъдат изградени четири метростанции.

През април миналата година започна и строителството на отсечката между „Младост 1“ и Бизнес парка в „Младост 4“.

В началото на април общинското дружество „Метрополитен“ обяви и обществена поръчка за проектирането и изграждането на първия етап от третия метродиаметър - от бул. „Владимир Вазов“ в кв. „Левски“ до ул. „Житница“ в кв. „Красно село.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още