IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СУ ще разследва 3 сигнала за плагиатство в труд на Петър Илиев

Проверката ще бъде съобразно новите вътрешни правила на университета

17:16 | 05.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

До ректора на Софийския университет "Св. Климент Охридски" са подадени три сигнала по случая със съмненията за плагиатство от страна на д-р Петър Илиев, чието име нашумя покрай номинациите за министър-председател. 

„На 4 август 2021 година до ректора на Софийския университет са подадени три сигнала от лица по чл. 5, ал. 1 от Вътрешните правила за извършване на проверка за плагиатство и недостоверност на научни данни в научни трудове на членовете на академичния състав на Софийски университет "Св. Климент Охридски" относно наличие на плагиатство в труд на д-р Петър Илиев“, коментираха за БНТ от пресцентъра на университета. 

В учебното заведение ще започне проверка съобразно новите вътрешни правила на университета, стана ясно още от изявлението.

Според правилника плагиатството е причина за прекратяване на трудовите правоотношения със съответния преподавател. Доказано плагиатство може да доведе и до отнемане на адвокатските права на Петър Илиев

Припомняме, че от „Има такъв народ“ отрекоха да е обсъждана номинацията на Петър Илиев за премиер, но в новото предложение за състав на Министерски съвет името на адвоката се появи като предложение за вътрешен министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още