IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Св. Младенов: Не се наблюдава тенденция към спад на инвестициите

Има интерес към сектори като автомобилостроенето, химическата и хранително-вкусовата промишленост, посочи изпълнителният директор на БАИ

12:56 | 07.01.15 г.
Св. Младенов: Не се наблюдава тенденция към спад на инвестициите

Не се наблюдава тенденция към спад на инвестициите, успокои председателят на Българската агенция за инвестициите (БАИ) Светослав Младенов пред БНР. Той посочи, че още е рано са се правят изводи за чуждите инвестиции през 2014 година.

Неревизираните данни за периода януари – октомври 2014 година сочат, че инвестициите у нас са в рамките на 805 млн. евро. Окончателните данни обаче ще бъдат готови най-рано в средата на март, напомни още Младенов.

Той посочи, че през миналата година Агенцията е сертифицирала 16 проекта на обща стойност от 1,8 млрд. лева. В процес на сертифициране или във фаза на проучване са още проекти, така че за периода 2014 – 2016 година в страната ще има проекти за над 3 млрд. лева, коментира Младенов.

„Интерес има, и то не малък. През последната година - година и половина се наблюдава интерес, който не е свързан само с един-два сектора, а говорим за няколко сектора в България, които се развиват много добре и имат голяма перспектива“, каза още директорът на БАИ.

За пример той посочи автомобилостроенето и свързаните с него сектори, химическата промишленост, хранително-вкусовата индустрия, текстилната промишленост и туризма.

Младенов беше категоричен, че има добра посока, но тя трябва да се запази, а инвеститорите трябва да бъдат успокоени чрез по-голяма политическа стабилност в страната.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още