Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Съдебно-медицинските отделения в страната ще получат половин милион лева

Здравното министерство дава близо 3 млн. лева за обновяване на психиатриите

Съдебно-медицинските отделения в страната ще получат половин милион лева

Снимка: Pixabay

Започва вторият етап от процеса на подпомагане дейността на съдебно-медицински отделения, за който от бюджета на Министерството на здравеопазването са предвидени 500 хил. лева, съобщиха от здравното ведомство.

Още по темата

Средствата са предназначени за закупуване на специализирано оборудване на шест областни центъра. Отделенията по съдебна медицина в държавните лечебни заведения са структурирани в шес главни областни центъра и 24 второстепенни, посочиха от МЗ.

От ведомството на Кирил Ананиев припомнят, че първият етап от подпомагане дейността на центровете започна през миналата година. За подобряване на материално-техническата база тогава бяха осигурени над 1,472 млн. лева от бюджета на Министерството на здравеопазването. Средствата са предоставени за извършване на ремонт и закупуване на оборудване във всичките 30 съдебно-медицински отделния.

През тази година започва и процесът по обновяване и подобряване на материално-техническата база на 12-те държавни психиатрични болници и психиатричните отделения към 16 държавни болници. За тази цел са предвидени средства по бюджета на министерство на здравеопазването в размер 2 865 000 лева.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
САЩ са представили на България предложение за договор за изтребителите F-16