IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът отново отложи делото срещу новата наредба за паркиране в София

Мотивът за отмяната е, че са били внесени нови доказателства по процеса и ще е нужно време за тяхното преразглеждане

14:13 | 07.12.12 г.
Съдът отново отложи делото срещу новата наредба за паркиране в София

Административният съд в София за втори път отложи делото за паркирането в "Синя" и "Зелена" зона на столицата. Причината за отлагането е внасянето на нови доказателства и от жалбоподателте, и от Столичната община, за които ще е нужно допълнително преразглеждане, съобщи БНР.

Вторият „рунд“ на съдебния спор ще се състои на 25 януари следващата година.

Днес пред сградата на съда се бяха събрали на мълчалив протест граждани на столицата, които изразиха недоволството си от новите правила за паркиране в идеалния и широк център на София.

Припомняме, че първото разглеждане на делото, което трябваше да се състои през октомври, също бе отменено, защото бяха представени нови доказателства и от двете страни. Жалбата срещу новите правила беше внесена през лятото от гражданско сдружение "Днес", които многократно организираха протести срещу наредбата.

Промените в правилата за паркиране влязоха в сила от 1 септември т.г. В "синята" зона се паркира за 2 лв. на час, а в зелената - за 1 лв. на час.

Живеещите в идеалния център, който попада в "Синя" зона, могат да паркират колите си в района на дома си, ако заплатят годишен винетен стикер за първа кола от 150 лв. и за втора - 450 лева. Същевременно в зелената зона цената на годишния стикер за първи автомобил е 100 лв., а за втори - 300 лв.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още