IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съкращават 38 работници от взривения завод "Миджур"

Уведомлението за съкращението е получено в края на работната седмица в БТ-Белоградчик

14:40 | 12.10.14 г.
Съкращават 38 работници от взривения завод "Миджур"

Трийсет и осем работници от взривения цех "Утилизация" на завода за боеприпаси "Миджур" в с. Горни Лом ще бъдат съкратени.

В Бюрото по труда в Белоградчик е постъпило уведомление от формата собственик на завода "Видекс" АД, с което информират за освобождаването на служителите в едномесечен срок. Това каза за БТА директорът на дирекцията "Бюро по труда" /БТ/ в Белоградчик Ангел Георгиев.

Уведомлението за съкращението е получено в края на работната седмица в БТ-Белоградчик. В него се посочва, че след изтичането на едномесечен срок от предизвестието, т. е. след 10 ноември, ще бъдат прекратени трудовите правоотношения на тези лица, уточни Георгиев.

Хората от Белоградчик и Чупрене, които ще бъдат освободени, ще се регистрират като безработни в Бюрото по труда в Белоградчик. Тези, които са с монтанска адресна регистрация, ще трябва да се регистрират в Бюрото по труда по местоживеене, обясни Ангел Георгиев.

Все още не известно какво ще се случи с работниците от цеха за производство на боеприпаси. По думите на Ангел Георгиев е воден разговор с представител на фирмата-собственик на завода.

Предстои "Видекс" АД да вземе решение и за тяхната съдба.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още