IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съкратените от „Бургаски корабостроителници“ започнаха всекидневни протести

Бургаската районна прокуратура е образувала преписка по случая с корабостроителниците

13:01 | 19.12.13 г. 1
<p>
	Уволнените работници се срещнаха с областния управител на област Бургас Павел Маринов за съдействие за изплащане на техните заплати. <em>Снимка: БТА</em></p>

Уволнените работници се срещнаха с областния управител на област Бургас Павел Маринов за съдействие за изплащане на техните заплати. Снимка: БТА

Съкратените работници от „Бургаски корабостроителници” започват ежедневни протести пред офисите на Първа инвестиционна банка – банката кредитор на завода, предаде агенция „Фокус”.

Протестите ще продължат до срещата им с новия изпълнителен директор на корабостроителниците Деян Маринов, чийто подпис стои под заповедите за уволнение на всички 150 работници в завода от 6 декември. Съкратените настояват да разберат кога ще получат неизплатените от септември заплати и какво ще е бъдещето на корабостроителниците.

До момента, новото ръководство на завода не се срещнало нито с държавните институции, нито с работниците, които остават без пари и без работа.

Вчера спонтанно уволнените протестираха пред банката, след като на насрочената от областния управител Павел Маринов среща, новите собственици на завода отново не се появиха, въпреки очакванията да внесат малко повече яснота за ситуацията. На място, работниците решиха протестите им да са ежедневни. 

Регистрираните в бюрото по труда в Бургас уволнени работници от предприятието са 109, съобщи директорът на бюрото Златомира Гаджерукова.

Общо 150 души от корабостроителницата, целият наличен състав, бе освободен от новия собственик на 6 декември.

Бургаската районна прокуратура е образувала преписка по случая с корабостроителниците след получен сигнал от областният управител на Бургас Павел Маринов. Преписката е изпратена за проверка в областна дирекция на МВР – Бургас, която трябва да провери има ли извършено престъпление.
 
Проверка се опитва да извърши и областната инспекция по труда, която съдейства днес работниците да бъдат допуснати на територията на фирмата, за да си вземат личните вещи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
epsilon
преди 10 години
Можете и на следващите избори пак да гласувате за червената мафия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още