IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветът за развитие не е обсъждал строителството на втори лифт над Банско*

От пресслужбата на кабинета опровергаха информацията, че партиите от управляващата коалиция са одобрили изграждането на втори лифт

17:10 | 10.02.16 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По време на заседанието на Съвета за развитие към Министерския съвет днес не е поставян и разглеждан въпросът за изграждането на втори лифт в Банско. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета по повод информацията, че е одобрен строеж на втори лифт в ски зоната над Банско.

По-рано днес БНР предаде, че партиите от управляващата коалиция са одобрили строителството на втория лифт по време на своя Съвет за развитие.

Точката за строителството на втория лифт в Банско е влязла в дневния ред по настояване на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, съобщи националното радио, цитирайки председателя на Съвета Румяна Бъчварова, според която "След като година партиите мълчаха, сега ще се действа".

Единствено от Реформаторския блок са се въздържали от гласуване, за да могат да съгласуват положителната си позиция със своите политически партньори, предаде БНР.

От пресслужбата на кабинета впоследствие уточняват, че на заседанието за обсъждане е бил поставен въпросът за позицията на коалиционните партньори по отношение на концесията от 2001 година, свързана със защитени територии в община Банско.

Преди една година е бил представен резултатът от работата на междуведомствената работна група и участниците в съвета все още не са изразили окончателни позиции по нея. Днес представителите на коалиционните партньори са изразили мнения, че решение по въпроса за концесията трябва да бъде взето, допълват от МС.

Да одобриш нещо, което е забранено с плана за управление на парка, без да е включен в устройствения план на общината, бе...

Публикувахте от Тома Белев в 10 февруари 2016 г.

 

*Статията е актуализирана към 20 часа със съобщението от пресслужбата на МС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Ентусиаст111
преди 8 години
Втората кабинка отдавна е необходимост и дано вземат правилното решение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
bonboniada
преди 8 години
Въпрос от 2001 се решава през 2016...да си затворим очите за забавянето и да се поздравим с развитието по въпроса, време беше
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
marto76
преди 8 години
Само не разбрах защо по средата на цялата новина - редактор на Инвестор е решил да постне мнение на някой си Тома Белев за Банско?! Някой има ли информация защо Инвестор постват в статия мнението на Тома Белев - да не е станал министър или той се явява специалист по строежа на лифтове в България?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
vlado64
преди 8 години
Стига писа глупости
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
zepter
преди 8 години
Ох, дано, дано, че тия опашки не се издържаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още