Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Съветът за Зелената сделка обсъди приоритети в енергийната сигурност

Томислав Дончев, Теменужка Петкова, представители на президента, политически партии, общините, БАН и НСИ проведоха първото заседание на консултативния орган

Съветът за Зелената сделка обсъди приоритети в енергийната сигурност

Снимка: Ройтерс

Консултативният съвет във връзка с Европейската зелена сделка проведе своето първо заседание. Целта на заседанието беше да се направи общо представяне на основните аспекти на Съобщението на Европейската комисия и пътната карта към него, както и на извършените дейности от страна на изпълнителната власт в тази област.

Още по темата

Заседанието даде възможност и за първоначален обмен на мнения по темите в обхвата на Зелената сделка, съобщи пресцентърът на правителството.

Една от основните задачи на Зеления съвет е да се даде възможност за широк обществен дебат, да консултира и подпомага Министерския съвет за постигането на баланс при съвместяването на националните приоритети в областта на енергийната сигурност, ускореното икономическо развитие, социалната справедливост и защитата на околната среда.

Председател на Съвета е заместник министър-председателят Томислав Дончев, а заместник председател е министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Сред членовете на Съвета са представител на президента,  представители на парламентарно представените политически партии, национално представителните организации на работодателите, работниците и служителите, председателят на БАН, председателят на НСИ, представители на академичната общност, представител на НСОРБ, както и членове на правителството.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Шестима депутати от БСП напускат парламентарната група