IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Дончев: Ефектът от административната реформа ще се усети догодина

Вотът на недоверие е утвърдена опозиционна технология, но той не може да постигне ефект в момента, каза вицепремиерът

10:52 | 29.11.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Ефектът от административната реформа ще се усети в началото на следващата година. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев по bTV.

Той каза, че в момента текат повече от 200 промени в над 100 закона, които са нужни, за да стане факт административната реформа. 

Само в резултат от мерките за затягане на контрола ефектът би трябвало да е видим. Осезаемият ефект обаче се очаква в началото на 2018 г., каза вицепремиерът.

На въпрос дали управлението е застрашено от готвения от опозицията вот на недоверие, вицепремиерът отговори, че вотът на недоверие е утвърдена опозиционна и парламентарна технология, но той не може да постигне ефект в момента.

"Ние все още сме във форма", заяви Томислав Дончев за управляващата коалиция.

Според него не би било "хигиенично", ако опозицията мълчи само заради европредседателството. Той обаче не приема като оръжие да се използва и хибридната война.

Дончев смята, че спорът между партиите в парламента трябва да е за политики и за това какво трябва да се направи, а не да се отива към персонални коментари, като при махленски спор.

Относно мерките образованието той каза, че до момента над 17 хиляди деца са върнати в училище, но битката е те да бъдат задържани в училище.

Дончев обясни, че най-често децата не посещават училище по културни причини, а по-рядко по материални. При това неходещите на училище деца не били само от етносите. За една част от българите образованието не е ценност, каза Томислав Дончев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още