IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Тапите" по магистрала "Хемус" от днес са с две по-малко

Над 15 млн. лв. са инвестирани за ремонт на три виадукта

18:44 | 03.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: МРРБ</em></p>

Снимка: МРРБ

От днес ще имаме две тапи по-малко по магистрала „Хемус“, заяви регионалният министър Лиляна Павлова по време на инспекция на ремонтните дейности на пътното трасе, цитирана от пресцентъра на министерството. Тя поясни, че ремонтът на виадукт „Елешница“ и на двата виадукта при 41-ви километър е приключил по-рано и днес е възстановено нормалното движение и в двете ленти.

По думите на Павлова вече няма да има проблеми с трафика, особено в началото и края на почивните дни, както беше до сега.

Тази година с осигурените от правителството 11,5 млн. лв. се ремонтира платното за Варна на виадукт „Елешница“.

5,3 млн. лв. от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" са вложени в ремонта на виадуктите при 41-ви километър на автомагистралата. „Това съоръжение не е ремонтирано 37 години, наред с всички останали, които са в лошо състояние. Както бяхме поели ангажимент, за поредна година осигурихме 150 млн. лв. инвестиции за ремонт на съоръжения, мостове и тунели“, отбеляза министър Павлова. Тя допълни, че ремонтите, които са извършени на магистралата през тази и миналата година, са по най-новите съвременни технологии и с всички мерки за пътна безопасност, съгласно новата наредба. 

Павлова обаче напомни, че остават ограниченията за движение поради довършващите се ремонти на тунелите на „Витиня“ и „Ечемишка“, които ще продължат до пролетта на следващата година. Не може да се поеме ангажимент за краен срок на ремонтите, тъй като всичко зависи от това дали ще може да се работи през зимния сезон.

Регионалният министър отбеляза, че през следващата година ще се обновят над 250 км пътища със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“.  До края на годината се очаква да бъдат избрани изпълнители за ремонтите на пътните отсечки, главно в Северна България. Сред проектите е и изграждането на четирилентовото шосе между Пловдив и Асеновград за 27 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още