IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тютюнопроизводители готвят протест заради разпределението на субсидиите

Производителите на тютюн обмислят и алтернативен съюз

12:35 | 22.02.15 г.
Тютюнопроизводители готвят протест заради разпределението на субсидиите

Тютюнопроизводители плашат с протест, който се предвижда да бъде на два етапа, съобщи bTV. Браншът се събира днес в Първомай, където ще бъде взето решение за датата, на която ще започнат стачните действия.

В първия етап ще бъдат затворени три гранични пункта, като блокадата ще е 24-часова. Вторият етап предвижда мащабен протест пред земеделското министерство.

Тютюнопроизводителите твърдят, че разпределението на националните доплащания е политическо-корпоративно. Те настояват за твърда цена за различните сортове. Искат и създаването на независим оценителен орган, който да дава точни разчети за количествата произведен и оценен тютюн. 

Сред тютюнопроизводителите ескалира и вътрешно напрежение, допълва Нова телевизия. Освен хроничните проблеми с цената и неизкупените тонове продукция, назрява спор кой да ги представлява в диалога с държавата.

В Първомай ще се съберат и производители от цялата страна, недоволни от Националната асоциация на тютюнопроизводителите. Производителите искат нова асоциация и нов човек, който да ги представлява пред държавата.

Разпадът се дължи на неправомерно и несправедливо разпределение на държавните субсидии в сектора. Парите не стигат до хората, които ги заслужават, в размера, който трябва, смятат производители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още