IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тютюнопроизводители организират протести

Недоволството е породено от забавянето на изкупната кампания на тютюна

16:43 | 02.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тютюнопроизводители организират протести

Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България е насрочила протестна проява на 6 януари в Харманли, съобщи председателят на асоциацията Цветан Филев, цитиран от БТА.

Протестът ще започне от 10 часа, когато тютюнопроизводителите ще затворят пътя "Е 80".

Недоволството е породено от забавянето на изкупната кампания на тютюна от сорта "Басми". Според Цветан Филев досега са изкупени 300 тона от произведените 13 000 тона от сорта.

Тютюнопроизводителите се опасяват, че забавянето на изкупната кампания ще влоши качеството на тютюна, седемдесет на сто от който е балиран и подготвен за продажба.

Вече са изкупени окончателно произведените количества от сортовете "Вирджиния" и "Бърлей" и около 60 на сто от сорта "Кабакулак".

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков се срещна на 30 декември с тютюнопроизводители в село Абланица, община Гоце Делчев. Тогава той обеща, че изкупната кампания за ориенталските тютюни започва веднага след празниците - от 2 до 6 януари 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още