IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тютюнопроизводителите отлагат протестите?

Управителният съвет на НАТ 2010 ще проведе ново заседание на 8 август, за да се реши дали да има протестни действия пред централите на дружествата длъжници

19:31 | 01.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тютюнопроизводителите отлагат протестите?

Тютюнопроизводителите засега няма да протестират заради неизплатени средства от търговски дружества, а Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България 2010 /НАТ 2010/ ще изпрати писма до дружествата длъжници, съобщава БТА.

Това е решил Управителният съвет на асоциацията днес, информира нейният председател Цветан Филев.

На 8 август ще се проведе ново заседание на Управителния съвет и ще се реши дали да има протестни действия пред централите на дружествата длъжници, някои от които вече половин година бавят изплащането на изкупената суровина от реколта 2015 г.

Миналата седмица Филев разкри, че най-голям брой сигнали са постъпили от стопани от общините Ветово, Силистра, Дулово, Тутракан и Главиница.

Четири са фирмите, които дължат пари на производителите от региона. Две от тях - най-голямата българска и гръцка фирма, започнаха разплащането в средата на миналата седмица, уточни Филев. Тогава той коментира и че другите две фирми, които са със седалища в Исперих и Първомай, не са направили подобни постъпки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още