Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Тютюнопроизводителите са получили 85 млн. лева за Кампания 2017

Над 41 хиляди земеделски стопани са се възползвали от финансиране по Схемата за преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството

Тютюнопроизводителите са получили 85 млн. лева за Кампания 2017

Снимка: Pixabay

Държавен фонд "Земеделие" е превел близо 85 млн. лева субсидии на 41 323 земеделски стопани по Схемата за преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството, съобщават от разплащателната агенция.

Финансовата подкрепа е изплатена в пълен размер за Кампания 2017 на производители, отглеждали сортовите групи "Каба Кулак", "Бърлей", "Вирджиния" и "Басми" през референтния период 2007 - 2009 г.

Подпомагането по схемите за преходна национална помощ се извършва съгласно разпоредбите на Наредба 3 за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания. Право на подпомагане имат земеделски стопани, които са отглеждали тютюн през поне една от годините, включени в референтния период 2007 - 2009 г. Продукцията им следва да е изкупена и премирана по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия, уточняват от фонда.

Размерът на плащането за преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството, за Кампания 2017, е определен със заповед от 17 април 2018 г. на министъра на земеделието, храните и горите.

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
вместо да се борим с вредата от тютюнопушенето, за превенция, за по-здраво население, продължава да се стимолира производството... верно, че е в специфични райони без друг поминък, но като гледам от 10 години все няма "политическа воля" за реално насърчаване на друг тип инвестиции там... 85 млн. лв.... после се опитват да си ги върнат от акцизите... от единия джоб в другия... а междувременно болниците се пълнят...и пак ние плащаме за това...

Още от Икономика и политика
Приходите на хотелите частично се възстановяват през юни спрямо май