IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тютюнопроизводителите ще имат възможност да се възползват от de minimis

Общият ресурс по схемата обаче тепърва ще бъде определен

17:45 | 18.02.14 г.
Тютюнопроизводителите ще имат възможност да се възползват от de minimis

Земеделските стопани, които произвеждат тютюн ще бъдат подпомогнати чрез минимална помощ de minimis, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. От програмата ще могат да се възползват само тютюнопроизводители, които не се подпомагат по Схемата за национални доплащания за тютюн, необвързана с производството.

Решението за отпускането на средства е взето по време на днешното заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция.

Общият ресурс по помощта ще бъде определен на следващото заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“.

Друго решение, което беше взето, засяга указанията за прилагане на схемите „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците” и „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете”.

Според приетите изменения срокът по двете схеми се променя до 28 февруари 2014 г.

Управителният съвет удължи и срока за подаване на заявления за разсрочване на предоставените през периода 2008-2010 г. и 2012 г. краткосрочни кредити за животновъдство, птицевъдство и свиневъдство до 28 февруари 2014 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още