IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодор Танев: Не виждам пропуски в работата на екипа ми

Все още никой от екипа на премиера или самият Борисов официално не е поискал оставката на образователния министър

18:05 | 28.01.16 г. 16
Тодор Танев: Не виждам пропуски в работата на екипа ми

Образователният министър Тодор Танев заяви пред bTV, че никой от екипа на премиера Бойко Борисов или самият премиер не се е свързвал с него с искане за оставка. От думите му обаче стана ясно, че е готов да напусне поста си, коментирайки какви проекти ще остави на своя наследник.

Образователният министър не вижда пропуски в работата на своя екип. Внесени са пет законопроекта в сферата на образованието. "Осигурихме 1,3 млрд. лева за образование и наука от Европа, които тепърва ще идват", допълни още той.

Той подчерта, че срещу него се е водела режисирана кампания по отношение на едно предложение, а не заповед, какъв термин да бъде използван по отношение на "онези 500 години".

Министерството на образованието все още очаква становище от Българската академия на науките (БАН) по повод правилната терминология за турското владичество и в дискусии е предложило като един от вариантите за този период "съвместно съжителство", което взриви обществото. 

Становището още се оформя в академичните среди, смята още Танев.

Той е поискал подкрепа от премиерът Бойко Борисов в няколко области и една от тях е да бъде спряно насилието и разпространението на наркотични средства в училищата. Образователният министър е очаквал допълнителна помощ от правителството и по осигуряване на връзката между бизнеса и образователната система.

Пред Канал 3 Танев също потвърди, че е готов да подаде оставка, като допълни, че времената са "турбулентни", визирайки разногласията в управляващата коалиция, съобщава Dnes.bg.

Той не изключи вероятността в искането на оставката му да има намеса на някоя от партиите в Реформаторския блок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 1 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
3. Отсвирването на Европейските проекти също не е провал на Министерството, защото провал е невъзможност за осъществяване, а тук става въпрос за техническа невъзможност изобщо да се кандидатства.Това че Образованието взе по най-наглия и безцеремонен начин Координацията на проектите за информатика и никой там по никое време не повдига телефона си не може да бъде провал само на Министерството, след като и в Министерски съвет никой не е разтревожен от това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 1 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Значи като ги гледа и слуша човек, започва да се чуди дали бишият-М всъщност знае какво значи понятието 'провал'. Дайте сега да му намерим някаква стандартна дефиниция-като министър на образованието все пак не е длъжен да знае дефиниции на основни понятия, с които ежедневно борави по длъжностна характеристика, ако изобщо някога е имал такава.Провал-Def. отказ на събитие, невъзможност за осъществяване, неизпълнение, непоява на нещо, недостиг на възможности и средства, нереализация поради някаква причина, тотален срив. Провалът е състояние на несъумяване да се посрещнат някакви цели, задачи и изисквания и като такова може да се разглежда като идеален антоним на 'успех'.1. Реформата не е провал, защото даже и да ни изглежда като непоява тя изобщо не е била предвидена. Не може да се оплакваш, че нещо не се е появило, след като никой никога не го е предвидил2. Провалът на матурите не е 'тотален срив', защото тотален срив не може да опише достатъчно добре това, което стана на матурите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 1 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Отн.: 'Образователният министър не вижда пропуски в работата на своя екип'Това може да означава всичко, като напр., че:1. Министърът не е имал никога списък от пропуските в министерството.2. Това че не вижда, може да означава, и че никога не е търсел.3. Може да търси пропуските не там, където трябва.Айде, да видим сега колко никакви са пропуските в Министерството.1. БАН нямат нито една нобелова награда в нито една област за 145 год. от съществуването си, обаче това не е пропуск на Министерството2. Пълен провал на матура по география, 25% двойки и тройки по български - няма как и това да е провал на Министерството3. 1000 двойки повече на матура по български - това не само че не е провал на Министерството, но може да се разглежда и като растеж на духовната нищета ..и в Министерството.4. Общото събрание на БАН гласува декларация срещу бездействието на образователното министерство при финансирането на проекти от държавния Фонд научни изследвания (ФНИ).-няма как и това да е провал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
*** = е.ни.чари тази дума се цензурира вече тукInvestor - с какво се отличавате от отдела за дезинформация и медийни манипулации при ГРУ на Русия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
Тодор Танев - национален предател, алчна долна тв.ар, съвременен турски *** с българско гражданство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Стъранно, щом думата ""г я у р"" се премахва от речника тук, как ще я премахнете от книгите на Вазов, мекерета на 21 век!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Да, и това си го мислех, затова, колкото и наивно да звучи, подкрепям Путин точно за това, защото той иска икономическа независимост на държавата си, чрез национализиране на РЦБ, връщане на суверинитета, откъде ще последват и другите промени.Национализирането няма нищо общо със социализъм, както казва Катасонов, това е икономическа независимост, сплотяване на хората около националните интереси.Както виждаш, махат се всички произведения с национално, патриоточно звучене! Гледах филм за Норвегия и за сексуалното възпитание тама на децата, 30% да е вярно, пак ми се повръща!А те към това ни водят, ама няма да им мине номера!И все пак, оставка! На цялото Герберско недоразумение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Относно, робство или не, бил ли е дядо му на министъра роб или не, по-скоро въпросът е, какво е било отношението на Османската империя към хората, а може би *** е по-правилната дума!Отношението, като към роби, хора без права, какво повече да се каже?Тук определено имат отношение е Великите сили тогава, една Англия да речем , която е имала милионна още тогава армия в Индия, определено само от мюсюлмани на Османската империя.Така, че може да се каже, че ние сме били под английско владичество чрез османлиите, защото точно те са командвали парада в Империята.Какъв беше оня турски сериал, не му помня името, местните турци се бореха срещу англичаните. Може би османлиите на това трябва да направят ревизия. Кои са били зад гърба им и са ги ползвали за евтина армия срещу съседни "провинции".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Оставката му нищо няма да промени. Друг ще дойде и продължи след като се поуспокоят нещата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
sclavam - РОБ...unam ejus sclavam vocatam Margerita de genere Bulgarorum --- ...един РОБ , наречена Маргерита, от рода /семейството, народа/ на БЪЛГАРИТЕ .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още