IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Топлофикация София" е в готовност за отоплителния сезон

Дружеството може да включи парното на клиентите при изразено желание преди общото включване на отоплението в столицата

20:22 | 01.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
"Топлофикация София" е в готовност за отоплителния сезон

"Топлофикация София" обяви, че е напълно готова за започването на новия отоплителен сезон. Според нормативните изисквания дружеството трябва да осигурява подаването на топлинна енергия към столичани в периода от 1 октомври до 30 април, пише Dnes.bg.

Парното в София ще бъде включено след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза на НИМХ към БАН за трайно застудяване.

Дружеството има готовност при изразено желание от страна на клиентите парното да бъде пуснато преди общото включване на отоплението в столицата. За целта е необходимо да представят в деловодството на обслужващия топлорайон заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението.

Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат включване на отоплението преди общото пускане на парното в столицата, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

"Топлофикация София" напомня, че клиентите трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които тази инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

От дружеството напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

От "Топлофикация" съветват още клиентите си да вземат мерки и да ограничат максимално достъпа до абонатната станция в сградата, за да се предотврати максимално възможността за нерегламентирано ползване на топлинна енергия.

Още новини от страната четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още