IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортният министър направи промени в управите на БДЖ и Летище София

Финансовият директор на Холдинг БДЖ Филип Алексиев става член на СД, а Владимир Зиновиев влиза в ръководството на Летище София

22:48 | 11.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Транспортният министър направи промени в управите на БДЖ и Летище София

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова е назначила за член на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД финансовият директор на дружеството - Филип Алексиев. Той заема мястото на Орлин Димов, съобщава сайтът на Министерството.

Алексиев е магистър по икономика на Университета за национално и световно стопанство – София. От 2013 г. Той работи в „Холдинг БДЖ“ ЕАД като финансов директор. Преди това е придобил управленски опит в компании от транспортния и финансовия сектори. Работил е в Комисията по финансов надзор и Министерство на транспорта и съобщенията.

За нов член на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД пък е назначен Владимир Зиновиев, на мястото на Динко Желев. 

Зиновиев е доктор по Международно право и международни отношения. Има три магистърски степени - по Международни отношения, Международни икономически отношения и Българска филология. Започва своята кариера през 2000 г. в германската правителствена Агенция за техническо сътрудничество. Професионалният си опит е натрупал в компании от секторите телекомуникации и енергетика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още