IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Трейс груп холд" се очертава да строи още един участък от третия метродиаметър

КЗК допусна предварително изпълнение на заповед на "Метрополитен" за избор на изпълнител на отсечката в кв. "Хаджи Димитър" в София

20:06 | 19.07.16 г.
"Трейс груп холд" се очертава да строи още един участък от третия метродиаметър

Най-вероятно “Трейс груп холд” ще строи отсечка от третата линия на метрото в София с една станция в района на кв. “Хаджи Димитър”.

Решението за избор на изпълнител се обжалваше от класираното от общинското дружество “Метрополитен” на второ място в поръчката обединение “МС Хаджи Димитър”, в което участват “Главболгарстрой” и “Станилов”.

Днес обаче е публикувано определение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по жалбата, с което се допуска предварително изпълнение на заповедта на ръководството на “Метрополитен” за определянето на изпълнител на участъка.

Основният мотив на антимонополната комисия е свързан с държавния интерес заради европейското финансиране, става ясно от текста на определението.

Обединението има три дни да обжалва определението на КЗК пред тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС).

Пред Investor.bg шефът на “Метрополитен” Стоян Братоев коментира, че все още не е запознат с определението на КЗК, но че дружеството възнамерява изчака, за да види дали ще има обжалване и пред ВАС, преди да определи окончателно изпълнителя на отсечката от третия метродиаметър.

В момента в процес на строителство е участъкът на третата линия на метрото в столицата от театър “София” до кв. “Красно село”. Наскоро “Метрополитен” публикува и търга за участъка от “Красно село” до “Горна баня”, който е с индикативен бюджет 178 млн. лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още