IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трендафилов: Оздравяването на БДЖ не е възможно без държавна подкрепа

В бъдеще реформа в администрацията ще подобри работата на отделните звена в железницата, заяви изпълнителният директор на дружеството

11:17 | 09.04.13 г.
Трендафилов: Оздравяването на БДЖ не е възможно без държавна подкрепа

Не се предвиждат повече съкращения на работници в БДЖ. Това заяви новият изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД Чавдар Трендафилов пред БНТ. Той обаче уточни, че в бъдеще една реформа в администрацията би подобрила взаимовръзките между отделните звена. По думите му в момента тече проверка, за да се уточни точният брой на необходимите работници в сектора.

„Не бих казал, че е постигнат оптималният брой служители в БДЖ, тъй като и в момента БДЖ не може да изпълнява плановете, които е предвидило за тази година, и обемите на превозите са различни от това, което се очакваше“, обясни ръководителят на железницата.

Диалогът с кредиторите на БДЖ продължава да бъде интензивен, каза още той. И допълни, че те участват в създадения по инициатива на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кредитен съвет и вече са постигнати определени договорености между двете страни.

Той обаче бе категоричен, че подобряването на положението в БДЖ може и трябва да стане и с подкрепа от страна на държавата, като уточни, че няма предвид пряко наливане на средства в компанията.

Директорът на холдинга обеща, че новите спални вагони, които БДЖ чака повече от година, са минали всички изпитания и лицензионни процедури и в момента се уточняват документите, с които ще бъдат пуснати в експлоатация. По думите му всички сертификати са налице и това вероятно ще стане в началото на май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още