IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трета жалба в КЗК блокира търга за ТОЛ системата

Приключването на обществената поръчка ще се отложи с още няколко месеца

11:56 | 09.08.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Трета жалба в антимонополния регулатор блокира търга за ТОЛ системата, показва справка в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Този път жалба срещу обществената поръчка за изработването на ТОЛ системата е подала фирмата „Пропърти Стан“ ЕООД. Предишните две жалби са на строителната компания „Мархинженеринг“ ЕООД, като първата беше отхвърлена от КЗК и ВАС. По втората жалба КЗК още не е образувала производство.

„Пропърти Стан“ е регистрирана с предмет на дейност вътрешно- и външнотърговска дейност, импорт, експорт, търговско представителство, посредничество, превозна, хотелиерска, туристическа, туроператорска, рекламна, информационна дейност, проектиране, инженерингова дейност и т.н.

Фирмата е със съвет на директорите в състав Станислав Велиянов Захариев и Камелия Георгиева Таскова, като двамата са в съвета на директорите на още едно дружество „Трейд Стан“ АД.

След като първата жалба на „Мархинженеринг“ беше отхвърлена, Агенцията „Пътна инфраструктура“ удължи срока за подаване на документи в търга до 11 август. Сега обаче времето за приключване на процедурата ще се отложи с още няколко месеца за към края на годината.

Пътната агенция обяви обществената поръчка за ТОЛ системата през април. Очакваната стойност за изграждането ѝ е 200 млн. лева.

Предвижда се системата да обхване по-голямата част от пътищата в страната. Само малките пътища, които са единствени за достигане на определени населени места и по които не преминава товарен трафик, ще се ползват без да е необходимо плащане на ТОЛ такса.

ТОЛ таксите ще важат за товарните автомобили, които ще са длъжни да преминават по платените пътища от републиканската мрежа. За леките автомобили се предвижда въвеждането на електронна винетка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още