IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Третата линия на метрото в София ще е готова до края на 2019 г.

До края на годината ще бъде отворен за движение бул. "Гоце Делчев" в София

17:53 | 21.09.16 г.
<p>
	Кметът на София Йорданка Фандъкова. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Ройтерс

Третата линия на метрото в София ще е готова до края на 2019 г. Това съобщи днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която провери изпълнението на кръстовището на бул. "Гоце Делчев” и „Цар Борис III”.

Третият метродиаметър ще се изгражда на три етапа. В момента тече строителството от театър „София“ през центъра на града към бул. „Житница“, който е затворен за движение.

В момента текат поръчки за участък от метрото към кв. „Овча купел“ с дължина почти 4 км и 4 метростанции, както и за консултантска услуга за проекта на депото „Земляне“.

Вчера на строителен форум директорът на общинското дружество „Метрополитен“ Стоян Братоев съобщи, че „Сименс“ ще доставя новите влакове за метрото. Одобрен е и техният проект и от следващия месец започва производството на първите пет метровлака в завода на германската компания във Виена. Останалите ще се правят в съвместно предприятие на групата в Краков, Полша.

Фандъкова обясни, че до края на годината се предвижда бул. „Гоце Делчев“ да бъде отворен за движение. Бул. „Житница“ обаче ще остане затворен поне до края на следващата година, защото там се предвижда да има кръстовище на две нива, за да се облекчи движението.

Проектът за това кръстовище е още от 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още