IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три фирми се интересуват от приватизацията на "Монтажи"

Кандидатите за строителното дружествo трябва да подадат обвързващи оферти до 27 декември

16:15 | 20.11.12 г.
Три фирми се интересуват от приватизацията на "Монтажи"

Общо три фирми са заявили официален инвеститорски интерес към приватизацията на строителното дружество „Монтажи“ ЕАД. Това са “Водстрой 98” АД, София, “АТ Инжинеринг 2000” ООД и “Енемона” АД, които са закупили конкурсна документация за участие в процедурата до изтичане на крайния срок, съобщиха от Агенция за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

От ведомството уточняват, че в следващите етапи на конкурса участниците ще трябва да подадат документи за съответствие с предварителните квалификационни условия.

Срокът за подаване на обвързващи оферти е 27 декември 2012 г., а депозитът за участие е в размер на 5 млн. лева.

В края на август стана ясно, че агенцията планира да обяви нова процедура за продажбата на 100% от капитала на строителното дружество.

Припомняме, че първият опит за раздържавяването му бе през 2010 г. Тогава приватизацията се провали, защото не се появи инвеститор, който да даде исканите за предприятието 60 млн. лв.

“Монтажи” ЕАД участва в изпълнението на редица обекти с национално значение в “ТЕЦ Марица Изток 2” и “ТЕЦ Марица  изток 1”. Фирмата има 12 клона в страната и представителство в Москва.

Дружеството обаче е в тежко финансово състояние. Към днешна дата дължимите заплати на близо 80 работници и служители в "Монтажи" ЕАД – клон Перник възлизат на 134 хил. лв.

Преди броени дни работниците от пернишкия клон на строителното дружество започнаха серия от протестни митинги пред централното управление на "Монтажи” ЕАД – София във връзка с неизплатените възнаграждения за месеците юли, август, септември и октомври на т.г.

 

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още