IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три фирми станаха инвеститори клас А

Вложенията на „Солвей Соди“, „Ди Би Карго България“ и „Скейл Фокус“ са за близо 70 млн. лв., те са разкрили и 340 нови работни места

17:51 | 20.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Три сертификата за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на обща стойност близо 70 млн. лв. и разкриване на 340 нови работни места връчи министърът на икономиката Лъчезар Борисов на три фирми.

Солвей Соди“ АД получи сертификат за инвестиционен проект, свързан с инсталация, производство, опаковане и съхранение, съобщи пресцентърът на икономическото министерство.

Фирма „Ди Би Карго България“ ЕООД беше сертифицирана за проекта „Диверсификация на съществуващо предприятие на „Ди Би Карго България” ЕООД ”, който ще се реализира в гр. Карлово, област Пловдив.

Сертификат клас А беше връчен и на IT компанията „Скейл Фокус“ за инвестиционния проект „Растеж на ФОКУС“.
В процес на сертифициране към момента са 56 проекта на обща стойност 1480.18 млн. лева и са заявени над 4911 работни места.

По време на разговора представителите на компаниите изразиха благодарност към Министерството на икономиката и Българска агенция за инвестиции (БАИ) за сътрудничеството и оказаното съдействие.

Икономическият министър ги увери, че са подсигурени парите по мерките за подкрепа на стратегически инвеститори.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още